Solljus historia

Solljus Ab grundades i Jämtland 2005 och därefter började utvecklingsarbetet med att framställa vårt unika optiksystem, där den härdade glaslinsen har en central roll. 2008 startade försäljningen och vår flaggskeppsarmatur Zenith, bestyckad med CDM-teknik (keramisk metallhalogen), kom att bli en storsäljare. Produktionen fanns till att börja med i Svenstavik och huvudkontoret i Östersund.

2014 såldes bolaget till Labino Patent i Örnsköldsvik och vi fick Prismalence Ab som systerbolag. Produktionen flyttades till Örnsköldsvik och fokus började riktas mot utveckling av LED. Idag sitter det LED-teknik i majoriteten av alla armaturer vi säljer, men oavsett teknik så har principen för oss alltid varit densamma; att ta vara på ljuset, maximera nyttan och minimera bländningen.

Vi har under åren arbetat med många olika kundgrupper och hjälpt dem med belysning för deras fastigheter, så som exempelvis växthus, djurparker, simhallar, fasader, motionsspår, båtvarv, ridhus, ladugårdar, tennishallar och skidbackar. Alla kunder är lika viktiga för oss, men kärnan i företaget har under alla år varit industri och så ser även utvecklingen ut att fortsätta.

Vår teknik har varit framgångsrik både i Sverige och utomlands, vilket kan bevisas av de ca 2500 kunder, i fler än 15 länder, som använder sig av våra kvalitativa produktlösningar. Från samma kontor i Östersund, som vi hade vid starten, fortsätter vi vår utveckling och vår mission att erbjuda er den bästa belysningen!

Related Posts