LED belysning till ridhus, manege och ridplan

Solljus har under senaste åren levererat belysning till närmare 100 ridhus samt ridplaner och vi har fått många lovord om vår belysning. Vi har satt en egen standard för att få era utrymmen att bli så trevliga och säkra att vistas i som möjligt.

  • LARS & MARIA LOSVIK - LOSVIKA RIDHUS
    LARS & MARIA LOSVIK - LOSVIKA RIDHUS,

    "Belysningen är fantastisk, den tänds direkt, inga skuggor finns och kvalitén på ljuset är super bra"

För att maximera trivsel och säkerhet lägger vi speciellt fokus på följande saker:

Ljusnivå
Lux är SI enheten för belysningsstyrka. Rekommendationer för ridhus är 150 lux, vilket är mycket i underkant för att kunna hålla ett trivsamt och säkert evenemang i utrymmet. Solljus rekommenderar oftast en ljusnivå mellan 300 och 500lux, beroende på hur mycket folk som vistas i ridhuset och vilken nivå av tävlingar som ordnas.

Jämnhet
Jämnheten i belysningen är mycket viktig, för att inte skapa skuggor som stör hästarna. När vi ger en offert gör vi alltid upp kostnadsfria ljusplaneringar. Detta görs i ett program som heter Dialux, var vi slipper att kontrollera både ljusnivå och jämnhet på olika höjder. Speciellt viktigt är jämnheten på 1,5 – 2m höjd där hästarna har sitt synfält.

Flimmerfritt ljus
Både gamla lysrör samt förmånligare LED belysning ger ifrån sig ett konstant flimmer som inte ögat kan se. Exempelvis vid slow-motion filmning så syns detta fenomen. För att kunna ta bra filmer i er manege behövs alltså ett flimmerfritt ljus, vilket vi alltid tillhandahåller. En annan fördel med ett helt flimmerfritt ljus är att det inte tröttar ut och är mycket trevligt att vistas i.

Energieffektivitet
Med dagens elpriser är energieffektivitet en viktig del att ta i beaktande. Solljus LED utvecklas kontinuerligt och vi tillhandahåller alltid de mest energieffektiva belysningsarmaturerna. Vi erbjuder även möjlighet till styrsystem för att kunna dimma belysning samt släcka den automatiskt, när ingen vistas i utrymmet.

Underhåll
En stor kostnad i gamla belysiningsarmaturer består, utöver energiföbrukning, av underhållskostnader. Vi vill att Solljus skall vara ett tryggt val med låga underhållskostnader. Vi erbjuder 5års garanti på hela vårt LED sortiment och 100 000 timmar drifttid.

På utomhusplaner har vi även riktlinjer som vi alltid följer. Ett naturligt vitt ljus med god jämnhet är det viktigaste att sträva efter. För att uppnå detta har vi flexibla lösningar med olika fastsättningar av armaturer, för enkel inriktning mot ridplanen och för att få det bästa ljuset.

Armaturer som vi rekommenderar:

Ridhus och manege:
Solljus Zenith 145W Ra90 Dali
Solljus Compact 100-240W Dali

Utomhus:
Ovik LED 50-200W

Hur går ni till väga för att få en offert av oss?

  1. På startsidan kan ni fylla i kontaktformuläret eller maila/ring någon i vårt Team.
  2. Utgående från de uppgifter vi får av er, gör vi kostnadsfritt upp ljusplanering och offert.
  3. Efteråt går vi genom offert och planering hos er eller via videomöte, för att fastställa att det vi offererat är den lösning ni eftersträvat.
  4. Efter att vi fastställt att Solljus är det rätta alternativet för er så görs beställning direkt till oss och belysningen levereras direkt till er från vårt lager i Örnsköldsvik.

Related Posts