Hur väljer man rätt belysning?

Att det kan vara komplext att välja rätt belysning tror jag vi alla kan hålla med om. Vi på Solljus hjälper dagligen kunder att få den perfekta belysningen och här nedan skall vi kort sammanfatta vad ni bör beakta vid val av belysning.

  1. Hur ser ert utrymme ut? Hur mycket ljus behöver ni? Var skall det vara för ljuskvalitet? (PS. Mera om ljuskvalitet kommer i nästa inlägg.)
  2. Hur mycket är ljuset tänt? Desto mera brukstimmar per dygn en armatur har desto högre krav behöver man ha på energieffektivitet och livslängd på armaturens komponenter.
  3. Hur uppnås de krav ni har i punkt 1 och 2 mest kostnads- och energi-effektivt? Desto högre lumen en armatur har desto mer ljus ger den. Optiken/linsen på armaturen avgör sedan hur ljuset fördelas. Olika monteringshöjder kräver således olika typer av armatur. Ljuskvaliteten varierar även mellan olika armaturtyper.
  4. Finns tillbehör till armaturen som är ämnade för er? Exempelvis i lager kan det vara lönsamt att installera ett styrningssystem för automatiskt tända och släcka belysningen.

Att välja belysning kräver alltså att man beaktar en mängd olika saker. Vi hjälper dig helt kostnadsfritt i valet och med planeringen av ny belysning!

Related Posts